JA slide show
 
 
 
 
Βρίσκεστε εδώ: Νέα / Ανακοινώσεις BSA Α' Εξάμηνο 2010
 
 

BSA Α' Εξάμηνο 2010

BSA Α’ Εξάμηνο 2010: Αύξηση σχεδόν 60% στις αναφορές για χρήση πειρατικού λογισμικού

Οι δαπάνες των επιχειρήσεων για νομιμοποίηση ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο Ευρώ

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2010. Σημαντική αύξηση που αγγίζει το 60% στις αναφορές περιπτώσεων χρήσης παράνομου λογισμικού από ελληνικές εταιρίες ανακοινώνει σήμερα ο οργανισμός Business Software Alliance (BSA). Οι αναφορές που πραγματοποιήθηκαν στην BSA κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ξεπέρασαν κατά πολύ το σύνολο των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν το 2009. Παράλληλα σημειώθηκε νέο ρεκόρ νομιμοποιήσεων 1 εκατομμυρίου Ευρώ και αφορά στις συνολικές δαπάνες που κατέβαλλαν οι επιχειρήσεις για απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρήσης λογισμικού.

Από τις αρχές του έτους, η BSA έχει πραγματοποιήσει εντατικές προσπάθειες για ενημέρωση των επιχειρήσεων και τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση παράνομου λογισμικού μέσω ενεργειών μάρκετινγκ και σε συνδυασμό με νομικές ενέργειες που διενεργούνται σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μη αδειοδοτημένο λογισμικό.

Πλέον κρίνεται αναγκαίο να τεθούν σε εφαρμογή ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αφού σύμφωνα με την Παγκόσμια Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού 2009 που ανακοινώθηκε φέτος την άνοιξη, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. με ποσοστό 58% και η εμπορική αξία του παράνομου αυτού λογισμικού ανέρχεται στα 173 εκατομμύρια Ευρώ.

«Οι επιχειρήσεις μπορούν και οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πειρατείας στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κώστας Σαμαράς, εκπρόσωπος της επιτροπής της BSA στην Ελλάδα. «Μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να γνωρίζουν ότι η κακή χρήση του λογισμικού μπορεί να έχει πολλές μορφές. Για παράδειγμα, πειρατεία είναι το παράνομο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί από μη εξουσιοδοτημένες πηγές του Διαδικτύου όπως επίσης και το λογισμικό που δεν είναι πλήρως αδειοδοτημένο».

Μια εταιρία που χρησιμοποιεί λογισμικό που δεν είναι πλήρως αδειοδοτημένο, σημαίνει ότι χρησιμοποιεί το προγράμματα σε περισσότερους Η/Υ από όσους ορίζει η άδεια χρήσης. Προκειμένου να είναι νόμιμες και ασφαλείς, η BSA συμβουλεύει τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν πρακτικές Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού ώστε να γνωρίζουν τα είδη των προγραμμάτων λογισμικού που χρησιμοποιούν στο δίκτυο Η/Υ τους, καθώς και να διασφαλίζουν ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες νόμιμες άδειες χρήσης.

Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις σήμερα δεν συνειδητοποιούν πως η χρήση παράνομου λογισμικού μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτα προβλήματα, όπως είναι οι οικονομικές επιβαρύνσεις από νομικές ενέργειες (περιλαμβανομένων κυρώσεων, προστίμων και δαπανών για επισκευές), οι κρατικές κυρώσεις και οι δικαστικές διαμάχες. Επιπλέον το παράνομο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας όπως είναι η απώλεια αρχείων, δυσλειτουργίες στα συστήματα των Η/Υ που έχουν προκληθεί από επιθέσεις ιών ή κακόβουλου λογισμικού ή απλώς επειδή το πειρατικό πρόγραμμα δεν μπορεί να λάβει τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Εάν ανησυχείτε για χρήση παράνομου λογισμικού στην επιχείρηση σας, η BSA σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή σας προκειμένου να συζητήσετε τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε. Στην ιστοσελίδα της BSA www.bsa.org/hellas θα βρείτε επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση πόρων λογισμικού.

Για την BSA

Η Business Software Alliance (www.bsa.org/hellas) είναι ένας επιφανής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και δραστηριοποιείται σε 80 χώρες με στόχο την διεύρυνση της αγοράς λογισμικού και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία. Κυβερνήσεις και συνεργάτες της βιομηχανίας απευθύνονται στην BSA προκειμένου να συζητήσουν προσεγγίσεις σε καίρια θέματα πολιτικής και νομικών ζητημάτων αναγνωρίζοντας ότι το λογισμικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο όλων των εθνών. Κάθε χρόνο, τα μέλη της BSA επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες οικονομίες, στην αγορά εργασίας και στην ανάπτυξη λύσεων νέας-γενιάς βοηθώντας τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να είναι πιο παραγωγικοί και ασφαλείς. Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Altium, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, AVEVA, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, Microsoft, Progress Software, Siemens, SingularLogic, Symantec, Tekla και The MathWorks.

 
 
 
 

Επικοινωνια

  Ηρώων Πολυτεχνείου 136, Λάρισα
con_tel 2410 - 234122
2410 - 230472
con_fax 2410 - 234212
emailButton info@infoservices.com.gr

Social-Media

facebook-logo_copy twitter_logo2_copy

Εξυπ. Πελατών

Στατιστικα

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 30
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 314454

On-Line Επισκεπτες

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους